perjantai 25. lokakuuta 2013

Perspektiivi lainassa


Topsi välipalasnackillä ikkunan ääressä. Jotain siistiä siellä ulkona kai tapahtuukin, kun noin tuuletetaan.

Tarkkaa puuhaa tuo teeleipien tekeminen.

Edellisen kirjoituksen lukeneet tietävätkin jo, että meidän Lokakuumme on ollut myös isäkuukausi. Tai puolitoistakuuta jos lasketaan mukaan se yksi viikko isyyslomaa, jonka mies piti samaan syssyyn. Sattumalta minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä vähän hommia omalla työpaikallani isäkuukauden ajan ja siinähän tämä kuukausi sitten onkin mennyt.

Huomaan lähentyneeni uudelleen Likan kanssa, kun kuljemme päivittäin "työmatkat" yhdessä ja päiväkodilla olemme suuren osan päivästä samassa ryhmässä. Iltaisinkin tulee hommailtua yhdessä juttuja joista matkojen aikana keskustellaan. Topsin tekemisistä ja kuulumisista olen taas sitten suurilta osin toisen käden tiedon varassa. Haikeaa ajatella, että mun pieni pärjää jo muidenkin kanssa ja ei varmaankaan kärsi edes mistään traumoista vaikka en olekaan päiväunille laittamassa tai sieltä syliin nostamassa. Topsi tuntuu sujahtaneen tilanteeseen ilmeisen vaivattomasti, mitä nyt seurailee kummankin vanhemman menoja kotona vähän tavanomaista tarkemmin. On varmaan aika outoa kun rutiinit ja se hoitava lähivanhempi, jonka kanssa leijonan osa päivästä kuluu, muuttuukin yllättäen.

Noh, vielä viikon ajan saadaan nauttia tavallista vapaammasta menosta ja sitten alkaa taas normi setit ja palataan tuttuihin kuvioihin. Mulle tämä "vaihto" on tehnyt hyvää, vaikka joinain päivinä töistä kotiin onkin palannut aika väsynyt kaksikko ja kotiporukoiden saamattomuus on ottanut aivoon enemmän kuin olisin uskonut. Nähtäväksi jää kuinka kauan muistan itse tämän työelämävanhemman osan, kun oma hoitovuoro taas alkaa. Vaikka on pakko myöntää, että omasta mielestäni (hyvin subjektiivisesti) kyllä kotona ollessani hoitanut vähän laajempaa tonttia kuin mitä mies omalla vuorollaan, mutta ehkä se olisikin ollut vähän liian suuri aluevaltaus yhdessä kuukaudessa omaksua. Ruoanlaitto, kaupassa käynnit ja lasten menojen säätäminen nyt vaan on enemmän mun juttu kuin hänen (ollut tähänkin asti), enkä edes osaisi elää kodissa jonka kaappien sisältöä en oikeasti tietäisi katsomatta kaappeihin (kärjistetysti).

P.s. Huomenna vietetään 6.vuotishääpäivää <3

P.p.s. Topsi ottaa jo askeleita ilman tukea ja kävelykärryllä mennään jo ammattilaisen elkein. Myös skeittausasennot sujuvat niin, että toisella jalalla tuupataan vauhtia ja pidetään kahvasta kiinni (aina kun silmä välttää..).

P.p.p.s. Vielä viikonloppu aikaa käydä tekemässä löytöjä Piilo lastentarvikekirppiksellä meidän pöydästä nro 17. Sieltä löytyy mm. T2H Lila tähtitoppahaalari koossa 92, Ihana tummanpunainen Plain Rain fleecellä koossa 80cm ja P o.P villahaalaria koossa 74/80 (+ paljon kaikkea muuta lämmintä ja kaunista syksyyn ja talveen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, kiitos siis kun kirjoitat!